Hotel Torenhof

Een bijzondere locatie met een persoonlijke service

Een stijlvolle mengeling van schoonheid en rust. Hotel Torenhof bruist. Centraal, bereikbaar, dicht bij Gent en toch verscholen in de bijzondere Latemse natuur.

Een stijlvolle mengeling van schoonheid en bruisende rust.

Een vrouw met een witte roos in een van de kamers van Hotel Torenhof in Sint-Martens-Latem
Unieke locatie
People who care
Heerlijke natuur
Ongedwongen sfeer
Centrale ligging

Ons Verhaal

De ziel van TorenHof is verfijnd en tegelijk een beetje frivool.

We willen onze gasten inspireren. In hun werk, op persoonlijk vlak en artistiek. We vinden het zelf ook leuk om geïnspireerd te worden. Creëer bij ons je verhalen en herinneringen. Onthaasten is een (ont)spannende beleving.

Jouw Latemse uitvalsbasis en kunstzinnige sidekick

Een prachtige vrouw in een roze jurk drinkt thee in de tuin van Hotel Torenhof in Sint-Martens-Latem

Kunstschilder Albert Servaes

Het Torenhuis werd in 1917 gebouwd als woonhuis en atelier voor de Latemse kunstschilder Albert Servaes. Het ontwerp van architect August Desmet is gebaseerd op Romaanse kloosterarchitectuur en traditionele hoevebouw. Het gebouw behoudt nog steeds de herinnering aan Albert Servaes vanwege de markante toren.

Albert Servaes was een Belgische expressionistische kunstschilder (1883-1966). Servaes’ werken staan bekend om de intense emotie, sobere donkere kleuren en krachtige penseelstreken. Zijn kunst behandelde vaak religieuze thema’s en symboliek. Hij werd ook sterk beïnvloed door het landschap van zijn geboortestreek Vlaanderen en veel van zijn schilderijen tonen het vlakke, landelijke landschap van de regio.

Enkele van Servaes’ bekendste werken zijn “De Flagellanten”, een serie schilderijen die de middeleeuwse religieuze ritus van zelfkastijding uitbeelden en “De Weg naar Golgotha”, een cyclus van schilderijen die de Passie van Christus uitbeelden. Vandaag worden de werken van Servaes bewaard in vele prestigieuze kunstcollecties over de hele wereld, waaronder de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, het Museum voor Schone Kunsten in Gent en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Ook hier in het Torenhof hangen enkele van zijn werken.so

Jouw Latemse uitvalsbasis en kunstzinnige sidekick

Baarle-Frankrijkstraat 10
9830 Sint-Martens-Latem

Hadewich Vandendriessche – Manager